Weekend van RFC Gouda misschien wel nog mooier dan vorige week !

 

 

De competitie is nu echt voor alle teams begonnen en er komt steeds meer routine in en om de velden.

Afgelopen zaterdag, GTBM (alles onder 12) de wei in, prachtig weer natuurlijk en weer grote aantallen. Standen zijn helemaal niet relevant op dit niveau dus die weten we niets eens meer. Wel rode wangen, zwetende koppies, hier en daar een huilbui vanwege Groot Onrecht, maar die zijn gelukkig meestal snel over. De onderkant van de Goudse piramide is breed (in staf & spelers) en dat is fantastisch om te zien. Later die dag dan de grotere jeugd. Cubs, hard werken, volhouden tot herfst in een veel en veel te zware poule, nu met 0-69 onderuit tegen RC Utrecht 1 (!). Een optimist ziet een verbetering t.o.v. vorige week, belangrijker was dat de sfeer er niet (heel veel) onder leed. Respect voor deze strijders! Daarna de Junioren, weer tegen een (deels) Brabants gezelschap, ditmaal Roosendaal/Goes en ook dit keer wel verloren maar ook nu een echte wedstrijd 5-40 lijkt heel dramatisch (bij honkbal of voetbal) maar met rugby valt dat nog best mee. Laat op de middag dan e Colt, met de nieuwe vrienden van Te Werve en dat loopt steeds beter. Spannend tot het einde en 7-17 van een cluster Noord-Holland-Zuid (Purmerend, Zaandam, Hoorn) en helemaal geen schande wetend dat zowel Zaandam & Waterland toch echt een maatje groter zijn dan Gouda.

Zondag dan ‘Super Sunday’, weliswaar in Delft maar dat mocht de pret niet drukken. Een zeldzaam sterk en vol RFC Gouda 2 – aangevuld met een handvol Dortenaren – had geen enkele moeite met RC Delft 2 en waar het publiek in de live verslaggeving op ‘ongeveer 80’ uitkwam, noteerde de referee 57-7 in Gouds voordeel. Laten we het erop houden dat men verbind was door het succes – overigens de tweede overwinning op rij tegen Delft 2, een nieuw record. Meteen daarna dan de topper RC Delft 1 – RFC Gouda 1. Een echte test voor de jonge gretige soms vederlichte Gouwenaars, want zelfs in de wetenschap dat RC Delft niet meer zo groot was als ooit, is de naam ‘Delft burgers’ nog best een begrip in Zuid Holland. Het werd 14-18, dus super-spannend voor de toeschouwers en reden genoeg voor de Goudse horde om de kleedkamers brandschoon achter te laten wat zowaar twee complimenten opleverde ! Hulde, mochten we nou straks plotseling alles verliezen: DAT kunnen we in ieder geval wel !

 

Volgende week SUPER SUNDAY in Gouda ! Zondag 1300u RFC Gouda 2 tegen LSRG 2 en meteen daarna RFC Gouda 1 tegen REL 1 en ook dat wordt niet makkelijk want – ja het is lang geleden – maar ook REL was ooit Ereklasser dus de cultuur en mentaliteit van dat level zit er nog wel (als is het soms wat dieper verstopt).