ALV op woensdag 2 oktober – Glorianen training vervalt

Woensdag 2 oktober is de Algemene Leden Vergadering. Leden of ouders/vertegenwoordigers van leden zijn uitgenodigd om vanaf 1930u aan te schuiven. Inkomende stukken mogen voor aanvang aangeleverd worden. Verslagen van diverse commissies zijn zoals altijd vanaf 1900u te lezen in het clubhuis.

Glorianen training vervalt. Jeugd gaat gewoon door .

De kop is eraf voor RFC Gouda … en goed ook !

Dat was ‘m dan: Het eerste competitieweekend van lustrumseizoen 2024-2025. Voor de meesten een gevoel van ‘Hehe, eindelijk’ dus laten we hopen dat dit seizoen brengt wat eenieder hoopt met aan et einde in juni dan ons 45 jarig bestaan.
Zaterdagochtend, Guppen Turfen Benjamins en Mini’s (vanaf nu GTBM) de wei in. Spelplezier voorop, punten tellen we nauwelijks en wat opvalt zijn de aantallen ! Allemaal nog even wennen aan elkaar, zo ook de organisatie want met 2 Benji-teams aan komen lopen op een toernooi was niet helemaal verwacht. Later op de dag dan de Cubs Junioren en Colts en daar is het even allemaal wat lastiger, de aantallen zijn niet wat we gewend waren (mogen we corona de schuld geven?) en dan wordt het schrapen. Cubs, veel te hoog in de Plate poule, hadden een ronduit vervelende middag in Amersfoort: met 88-0 verliezen kan ook niet leuk of leerzaam zijn voor dat andere team. Jammer. Junioren hadden het tegenovergestelde in Tilburg: keurig aangevuld door een handvol jonge Kruikenzeikers en dan bijna winnen (dat ging RC Tilburg net te ver – begrijpelijk: 27-16). Colts in hun verse cluster-tenues samen met Te Werve tegen een mega cluster van Dordrecht, Wassenaar, Voorburg en Delft (het kan dus nog wilder !). Beetje slaperig aan het begin maar tweede helft eigenlijk beter. Stand 33-12, maar knap terug gekomen van 21-0.
Zaterdagavond, een heus Glorianen-bal op de Zuid-Hollandse Eilanden waar het span der Zuidhollandse 35+ers aantrad om ook het Social Rugby weer op te pakken. Zo vroeg in ‘tseizoen zullen ze zelden begonnen zijn en het gebruikelijk mixen, mengen van zowel spelers als BBQ-ingrediënten leidde weer tot prachtige verhalen en heerlijke gerechten.
Zondag dan de vuurdoop van RFC Gouda 1. Nog nooit bleef RFC Gouda een jaar hangen na een promotie maar met dit team, zo jong, zo fit en bomvol werklust en talent, zou het toch een keer moeten lukken. Studenten-tegenstander Thor (2 jaar geleden onder Gouda geëindigd, maar toch gepromoveerd -dus een kwisvraag) zag waarschijnlijk de bui al hangen na imposante warming-up, de sponsor-actie en presentatie van het nieuwe shirt. Dat alles en het mooie weer trok veel publiek naar de Uiterwaarden. En die zagen een gretig RFC Gouda over hun tegenstander heen walsen. Bijna elke aanval was gevaarlijk, tackles werden zelden gemist en scrums en line-out werden vaak gewonnen. Allemaal, beide partijen, nog even wennen aan de nieuwe internationale regels voor tackle-hoogtes. Het verschil in deze overigens zeer sportieve wedstrijd (zoals altijd tegen Thor) tussen ‘onder het borstbeen’ en ‘onder de oksels’ is maar 15 cm maar toch een penalty of 10, per team. Eindstand 73-3. Luidkeels en een mespuntje optimistisch werd gezongen van  “Zo’n goeie hebben we nog nooit gehad” en “We gaan Europa in” …  eerst maar eens naar RC Delft volgende week. Dat wordt al een kluif want da’s allemaal 10-15 kg zwaarder en door-de-wol-geverfder. Overigens opent dan ook de Tweede XV het seizoen, ook in Delft. Dus Super-Sunday in Delft- We gaan het zien !
Kortom: het is allemaal weer begonnen! Dus hou de agenda in de gaten want daar staan echt de beste en meest recente tijden op ! Daar staan de wedstrijden, straks de ALV op, de Pub Golf, dames, Glorianen, The Darts en zelfs al de eerste Britten.  Zie www.rfcgouda/agenda/